2014. január 13., hétfő

Nyomdázó lakkok házilag

Nyomdázó lakkok "házilag"

Tegnap nézegettem a Dashica webshop kínálatában levő nyomdázó lakkokat. Tulajdonképpen nem drágák, jobbnak tűnnek, mint a Konados lakkok. Viszont ami visszatart a rendeléstől, az a postaköltség. Igaz, biztosítással érkezik a csomag, tehát tutira megkapom. 

Már régóta terveztem, hogy a Konad sárga nyomdás lakkomat kicsit "feltuningolom", mert sötétebb alapon semmit nem ér. Meg is történt tuning, elég jónak látszik. Fekete lakkon kipróbáltam és nekem tetszett a végeredmény. 

Aztán gondoltam egy nagyot, kevertem, kutyultam, "szétdúltam" egy olcsó szemfesték palettát és az egyik Sleek palettám két színét is feláldoztam. 

Szóval kellett nekem rózsaszín, halvány zöld, világoskék nyomdázólakk. Így első körben csak ennyi. A piros megalkotása egy kis beszerzést igényel. 

Volt egy fél üveg Essence fehér nyomdás lakkom, ebbe beletettem az olcsó szemhéjfesték paletta rózsaszínét. Elég nehezen keveredett, de 4-5 csepp Moyra lakkhigítóval, valamint más rózsaszínű lakkokkal megfelelő lett. Minden újabb "csepegtetés" után próbáltam az állagot, a színt. Úgy érzem, hogy nekem nagyon megfelel addig, amíg nem tudok rendelni webshopból. 

Készült egy zöld árnyalat is, hasonló technikával, de ennél az alap egy fél üveg  Moyra 03-as fehér lakk volt. Már kezdett besűrűsödni, ezért gondoltam arra, hogy a célnak megfelel majd. A szemhéjfesték palettáról kikapartam egy világos zöld árnyalatot, beletöltöttem apránként az üvegbe, adtam hozzá ilyen-olyan zöld lakkokat (elsősorban olyat, amiről tudtam, hogy jól fed) és megalkottam a magam menta színű nyomdázó lakkját. :)

Úgy gondoltam kellene egy világoskék is, amely inkább matt jellegű. Van több félig elfogyott fedőlakkom, egyiket "feláldoztam". Nem volt jó ötlet, mert a szín és állag hiába volt jónak mondható, mégsem volt alkalmas nyomdázásra. Csak részlegesen adta vissza a mintát. Ezért feláldoztam egy üveg fehér Essence nyomdázó lakkot (háromnegyedig volt). Itt is ugyanaz volt a menet, mint a többinél. Kutyulás,próbálgatás, végül sikerült. 


Összegezve, kell fehér nyomdázó lakk(de jó a fehér Moyra is), egy kis pigment és olyan nyomdázó festékünk lehet, amilyet szeretnénk...vagy majdnem :)





Szerintem nem kell kommentálni, hogy melyik szín melyik ujjamon van. 
A lakkozást most ne figyeljétek :) 





Az áldozatul esett paletták 



ez a kék nem az a kék, ami a kisujjamon van...ez már egy másik verzió, ami alkalmas nyomdázásra :) 





és egy kép a káoszról :D


Szerintem nem lett rossz, a lényeg, hogy olcsó :)

14 megjegyzés:

  1. én is kevertem pár nyomdázós lakkot :) de inkább holót,meg egy pinket ami csillámos :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már szerettem volna valami fénytelent a nyomdázáshoz :) kicsit furán néznek ki az üvegben, de a végeredmény tetszett, egyelőre megteszi... :)

      Törlés
  2. Komoly! A színek is nagyon szépek, bár a Sleek paletta említése miatt kisebb sokkot kaptam: D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ott állt hónapok óta a Sleek, de nem tudtam a színeit kihasználni. Vettem másikat, sőt a januárban megjelenőt is szeretném a magaménak tudni. Abból tutira nem csinálok lakkot :D

      Törlés
  3. Nagyon ügyes vagy, jók a színek, szuper a nyomdázás :)
    Még nem próbálkoztam kikeverni, igaz nincs anyagon hozzá, mármint pigment vagy olyan szemhéjfesték amit feláldoznék , de az ötlet most már megvan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Még, hogy nálad nincs anyag? Én biztosan találnék, ha beszabadulok hozzád :D

      Törlés
  4. tényleg jó ötlet. és jók lettek a színek is.

    VálaszTörlés
  5. Ügyes vagy, ezt jól kikutyultad :) A rózsaszín és a világoszöld a kedvencem! Lehet kipróbálom én is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már régóta terveztem ezt a kutyulást. Semmire való szemfesték pedig akadt bőven :)

      Törlés
  6. Jól néznek ki nagyon!én eddig csak sima lakkot mertem kutyulni,mac pigmenteket szoktam használni,mert azok úgyis csak akkora kiszerelésben kaphatóak,hogy egy egész hadseregre elég lenne.az ezüst pigmentet felhasználva egész jó fólia hatású lakkokat lehet keverni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Sima lakkot még nem kevertem magamnak, de ami késik... :)

      Törlés
  7. szépek a színek, na meg a nyomdázás is csodálatos. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentet!