2015. október 12., hétfő

ManiCute - Ásványok



Sziasztok!

Hihetetlen, de már megint eltelt két hét és újra jelentkezik a ManiCute csoport. Mai témánknak az ásványokat választottuk. 

Néhány hónapja láttam az interneten egy kék követ ábrázoló képet, akkor már gondoltam arra, hogy milyen jó lenne ezt a körmökön is ábrázolni. Aztán el is felejtettem ezt az egészet, míg nem a csoport tagjai megszavazták az ásványok témát. Próbáltam megkeresni azt a bizonyos ásványt, de a nevét is elfelejtettem, csak részletek maradtak meg a fejemben. (hiába, korral jár a feledékenység :))  ) Szerencsére a "gugli" segítségemre volt a lapis lazuli megtalálásában.


A lazurit (névváltozata: lazúrkő, lapis lazuli, lápisz lazuli). Európában ármenkőnek is nevezik. Elnevezése a perzsa lazavard szóból ered, a lapis lazuli elnevezés a latin lapis (=kő) és az arab ég szavak kombinációja. Szkarnosodott mészkövekben és dolomitokban gránit kontaktusokban metamorf képződése a leggyakoribb. Vulkáni bombákban kifejlett kristályok keletkezhetnek. Lápisz lazuli egy kéntartalmú alumíniumszilikát.




A manikűröm így sikerült: 


China Glaze I Sea The Point
China Glaze Goldie But Goodie


11 megjegyzés:

  1. Jujj, el se hiszem, ugyanazt választottuk :)))) Gyönyörű ez a kő és gyönyörű a manikűröd is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Tényleg ugyanazt választottuk, biztosan rokon lelkek vagyunk :)) Engem a színe fogott meg leginkább.

      Törlés
  2. Andiiii, gyönyörűszép manikűrt csináltál! Az ásvány szépsége számomra is megkapó, ráadásul a kéknek ez az árnyalata, az arannyal igazán fejedelmi párost alkot.

    VálaszTörlés
  3. Teljesen olyan lett,mint a kő!:) Gyönyörű manikűr lett!

    VálaszTörlés
  4. Hű gyönyörű lett, egy az egyben mint a kő:)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó lett, teljesen visszaadja a követ. :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentet!